Regn

Regniga dagar

Det går inte att komma undan - ibland regnar det. Tyvärr även i Varberg. Så varför inte passa på att hitta på en rolig inomhusaktivitet där du slipper naturens nyckfulla humör? Vi har gjort en lista på roliga (och torra) inomhusaktiviteter med något för alla åldrar.

Kulturhuset Komedianten

Komedianten


I huset finns Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern och café. Här kan du fika, låna böcker, surfa, se spännande samtidskonst och utmana din kreativa sida. Perfekt för inomhusdagar!

I Konstverkstan på våning två i Komedianten, i direkt anslutning till Varbergs Konsthall kan besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Inspireras av Haidar Mahdis keramiska skulpturer och skapa ytor och nya formspråk inne i Konstverkstan. Konstverkstan är öppen för eget skapande och allt material ligger framme, tillsammans med några pysselförslag som hela familjen kan testa. Gratis inträde.

Läs mer hos Kulturhuset Komedianten Länk till annan webbplats.

Varbergs fästning och Hallands kulturhistoriska museum

Museet


Upplev historien mitt i Varberg! Varbergs Fästning byggdes på 1200-talet och är idag ett landmärke som bjuder på magnifika utsikt. I fästningen hittar du Hallands kulturhistoriska museum där du bland annat kan se utställningen om Bockstensmannen, ett lik från järnåldern, som är norra Europas mest spektakulära medeltidsfynd. Missa inte heller museets Kafé Längan där det finns allt från historiskt inspirerade som moderna bakverk.

Läs mer hos Hallands kulturhistoriska museum Länk till annan webbplats.

Gallerian Trädgården

Shopping

Varbergs fina galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen och har många godbitar i utbudet. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker vilket gör att du kan hitta både gott och blandat. Passa också på att ta en värmande fika medans du gömmer dig från regn och blåst.

Bio Capitol

Bio


Det finns nog inget som skapar så stort biosug som grå dagar fyllda med regn och blåst. Slå dig ner i den mjuka fåtöljen, greppa popcornen och se en spännande film.
Nu är Bio Capitol åter igen öppet med massor av premiärer att se fram emot.

Läs mer hos Bio Capitol Länk till annan webbplats.

Spa

Spa


Sedan 1800-talet har människor vallfärdat till Varberg för att njuta av kurortens avkoppling och bad. Vi har några av landets finaste spaanläggningar med spännande massagevarianter, kurbad och kroppsbehandlingar. När regnet piskar mot rutorna är det underbart att vara inne i värmen, glida ner i en varm bassäng och tänka på annat.

Läs mer om Varbergs olika spa-anläggningar Länk till annan webbplats.

Varbergs tropikarium

Grön orm


Se svart mamba, skallerorm, gabonhuggorm, boaorm, gilamonster, döskalleapa (Herr Nilsson-apor), rödhandad tamarin, sköldpaddor, fiskar, ödlor krokodiler och givetvis även spindlar och andra faschinerande djur i sina miljöer.
För mer information och öppettider se; Tropikariets hemsida Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-11-04