Choose language
Other:

Påsklov i Varberg

Påsklovet är fullt av lek, påskägg och sprittande vårkänslor. Ska ni spendera lovet i Varberg? Passa på att göra någon (eller några) av de påskaktiviteter som erbjuds i vår vackra stad. Kika också på listorna Barnens Varberg och Tonårigens Varberg för mer inspiration.

13-22 april kl 11.00-14.00
På Stättared 4H-Gård hålls äggjakt för alla barn. Följ ledtrådarna och lös påskharens hemliga ord! Kanske kommer du fram till påskharens skatt?

Kulturhuset Komedianten, söndag 14 april kl 11.00 samt kl 13.00
Att gå och lägga sig tar tid. Lång tid. Sänggåendet blir till en resa kantad av upptäckter och äventyr. När infall och upptåg avlöser varandra är det inte lätt att komma till ro. Föreställningen utgår från barnets förmåga att leva i nuet – där fantasi och verklighet ofta kolliderar. Busiga händer är en interaktiv föreställning där barnen medverkar med sina rörelser och kroppar. Publiken sitter i scenografin och spelarna är mitt ibland dem.

Naturum Getterön, 16 april - 18 april kl 10.00-11.00
Hur listar man egentligen ut vilken fågel som man har fått syn på? På Naturum kan du följa med naturvägledaren ut på en guidning för hela familjen. Kanske får ni se en nykläckt gässling, världens snabbaste djurart, pilgrimsfalken eller vår stiliga symbolfågel skärfläckan. Allt kan hända i fåglarnas värld.

Kulturhuset Komedianten, onsdag 17 april kl 10.15-10.45
I sagorummet på Komedianten kan du lyssna på spännande berättelser om häxor och påskkärringar. Kom gärna utklädd!
Ålder: 6-9 år

Naturum Getterön, 17 april och 19 april kl 10.00-13.00
Naturen vaknar till liv och snart är flyttfåglarna här igen. Det är många fåglar som ska bygga bo under våren och många fåglar har idag svårt att hitta lämpliga boplatser. Vi människor kan hjälpa till att lösa deras bostadsbrist genom att sätta upp fågelholkar. Kom till Naturum och bygg din egen fågelholk. Material och verktyg finns där. Ingen föranmälan.

Runt om i Varberg, torsdag 18 april kl 06.00-16.00
Den stora äggjakten är äntligen tillbaka! Varför ändra på något som är så roligt och så spännande? Vad sägs om gyllene ägg från Clarion Collection Hotel Fregatten med fluffiga hotellkuddar, middagar eller en hotellnatt istället för de där konstiga gelégodisarna ingen äter? Men för att lägga vantarna på ett av de eftertraktade påskäggen måste du först klura ut var i Varberg påskharen har gömt dem...

Runt om i Varberg (start på Varbergs torg) torsdag 18 april kl 11.00-15.00
På med springskorna för nu är det dags för Påskjakten 2019. Tillsammans med din lagkamrat springer ni runt i Varbergs stad i jakt på de gömda påskäggen. Vänta inte för länge med att anmäla er eftersom det enbart finns plats för 50 lag.

Barnens badstrand, torsdag 18 april kl 16.00
Nu tar vi årets första dopp! På skärtorsdagen den 18 april kl 16.00 samlas alla som älskar att bada i havet!
I år sätter vi en knorr på Påsksoppet och lägger till Barnens påskdopp! En perfekt påskaktivitet för alla modiga barn - Varbergare som inresande. Utmana varandra och ta årets första dopp tillsammans. Alla barn som är med får ett pris!

Annebergsbanan, fredag 19 april kl 10.00-15.00
Långfredagens folkracetävling bjuder på spännande heat där förarna gör allt för att vara först över mållinjen. Detta är bilsporten med mycket action och närkontakt mellan bilarna. Titta på tävlingen, kolla in bilarna i depån och träffa förarna.

Fredag 19 april kl 11.00-14.00
På Stättareds 4H-gård är det fullt av påskaktiviteter. Träffa påskkärringar och andra i Stättaredsskogen, åk häst & vagn prova på ponnyridning. Och du - missa inte fiskdammen!

Rantzauklippan i Varberg, lördag 20 april kl 18.00
Kom och fira in vårens ankomst med påskeld vid Rantzauklippan i Varberg. Klockan 18.00 är det poängpromenad för barn och de får även grilla sin egen korv. 18.30 tänds lockelden och klockan 20.00 tänds Påskelden. Ett mysigt sätt att fira in den efterlängtade våren.

Norvalla IP, Väröbacka, söndag 21 april 2019 10.00 - 11.30
Tipspromenad med påskkärringar, fika och lotterier. Har du tur kanske påskharen dyker upp också.

Senast ändrad: 2019-04-17