Choose language
Other:

Öppna trädgårdar

Att besöka vackra trädgårdar kan vara både en inspirerande och mysig utflykt under sommaren.

Cecilias trädgård & design

Cecilias trädgård är en vacker öppen park där du kan njuta av bland annat dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor, vackra tulpaner och hundra pioner. Ta med fikakorg, eller låt Cecilia fixa det - ekologiskt, hembakat och läckert. Ligger i Tvååker cirka 13 km söder om Varberg.

Ilvas trädgård och ateljé

Ilvas trädgård är på 1600 kvadratmeter och ligger bara cirka 70 meter från havet. Tallar och enar bildar naturliga rum för växter, träd och buskar. I trädgården finns över 200 vilda svenska växter och mängder av buskar, träd och perenner. Ilva målar växter i olja, akvarell eller blandteknik. Vid visningar i trädgården placerar hon sina målningar bland växterna. Ligger i Bua cirka 25 km norr om Varberg.

Malistorpets rosenträdgård

Malistorpets rosenträdgård är precis som det låter en trädgård fylld av olika sorters rosor, cirka 120 stycken unika rosensorter. Det är även en plantskola och ett café. I det röda huset med halmtak serveras eko-kaffe och hemlagade eko-våfflor. Malistorpets rosenträdgård ligger i Trönninge cirka åtta minuters bilfärd från Varberg.

Eksäter trädgård

Eksäter trädgård är en stor trädgård med rötter från 40-talet. Här kan du bland annat njuta av växter som ska locka till sig fjärilar, rosor, odlingsbäddar och vitblommande växter. I den stora trädgården med sina många rum och häckar finns även en asieninspirerad del. Eksäter Trädgård ligger tio minuters bilväg öster om Kungsäter.

Trip2Garden

Fika, världens mysigaste butiker och skönt trädgårdshäng. De två små trädgårdsbutikerna är fyllda med utvalda trädgårdsprylar, redskap och trädgårdsdetaljer med kvalité och go känsla. I sortimentet finns även vaser och fat med mera som är roliga att använda när man vill skapa något fint med naturens och trädgårdens gåvor. Lilla Gröna trädgården ligger i Moarna i Tvååker och Håkesgård ligger i Stamnared i Veddige.

Även de större handelsträdgårdarna, Träslövs trädgård, Åkrabergs trädgård och Höråsens plantskola har inspirerande miljöer och visningsträdgårdar.

Självplock

Välj dina favoriter i snittblomsfälten och plocka din egna bukett i sommar. Mer ekologiskt och hållbart blir det knappast!

Håkesgård i Veddige

På Håkesgård, cirka 2 mil utanför Varberg, finns en mysig gårdsbutik som säljer en salig blandning av vackra ting med inriktning på trädgård. Självplocket är öppet under sommarmånaderna. Se öppettider på www.hakesgard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjöarvs gård i Tvååker

På sommaren kan du plocka din egenkomponerade sommarbukett på gårdens självplock. Här gäller självbetjäning, betalning med swish eller jämna pengar. Se öppettider på Sjöarvs Facebooksida Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-01-18