Nytt på matfronten

I Varberg finns en skön blandning av nya och väletablerade ställen. Här presenteras några nyheter, och även några klassiker i ny kostym.

Bar Sora

rolands kök och bar

Sora är det japanska ordet för himmel, och på Bar Sora är du så nära den varbergska himlen du kan komma. Mitt i hjärtat av staden, på toppen av Varbergs Stadshotell & Asia Spa, hittar du denna härliga takterrass. Här kan du njuta av somriga drinkar och goda smårätter i en drömsk miljö. Blicka ut över takåsarna och fästningen som stolt poserar mot en kuliss av öppet hav. Här kan du ta in hela sommarvarberg i ett enda andetag.

Petit Resto

öl

Välkommen till Frankrike – i Tvååker! Inspirerad av favoritlandet i söder bjuder Petit Resto in till att avnjuta en bit mat eller god fika i en vacker och rogivande miljö. Vid den gamla prästgården hittar du en trädgårdsidyll med plats för drygt 50 sittande gäster. Här satsas på kvalitet istället för kvantitet och du erbjuds ett mindre antal noga utvalda rätter. Smashed burger har blivit lite av Petit Restos signum men föredrar du nygräddad surdegspizza eller en god soppa så finns det också. Den lilla restaurangen är ambulerande och ibland kan den även dyka upp i Brunnsparken, Frillesås eller i Bua.
Håll utkik!

Fortress Döner & Sallad

foodtrucks

På Västra Vallgatan mitt i centrala Varberg serveras döner, hundraprocentigt nötkött från Tyskland, i rykande färska baguetter. Döner är lite av restaurangens specialitet, istället för den traditionella kebaben som oftast serveras i pita eller rulle. Namnet Fortress knyter an till det lokala och är en blinkning till Varbergs fästning. Fortress Döner & Sallad håller även nattöppet sommartid.

Chop Chop

På hörnet

Den asiatiska snabbmatskedjan Chop Chop står för det senaste restaurangtillskottet vid Varberg Nord, där E6:an korsar Riksväg 41. Perfekt för dig som vill ta dig något snabbt att äta på väg in eller ut ur centrum. Chop Chop är Skandinaviens största asiatiska drive thru
och här erbjuds ett lite mer spännande alternativ till de klassiska vägkrogarna. Välj mellan att enkelt och smidigt köpa med dig i luckan eller slå dig ner i trivsam miljö.

Blanka Bar & Bistro

torggrillen

Västindien har flyttat till Varberg. På Södra vägen 7, strax söder om Varbergs centrum hittar du denna nyöppnade restaurang med karibiskt tema. Välj mellan den mysiga övervåningen med vardagsrumskänsla eller vid baren på nedervåningen. Hjärtat i verksamheten ligger i köket där kvalitet och hantverk går före massproducerat. De flesta råvarorna är lokala och noga utvalda.

Pop up-restaurang & taproom på hooken

lollos

Krögare från Joels brygga i Läjet i partnerskap med Subbe bryggeri flyttar in i magasinet på Hooken. Med fokus på lokal fisk, skaldjur och öl skapas en mötesplats som andas Varberg och som gör hamnen till en ännu trevligare plats! Hela konceptet, inklusive mat och dryck går helt i linje med den rustika miljö som magasinet ger idag.

Nami Bold

veganen

Populära restaurangen och utestället Nami har fått tillökning. Numera erbjuder man två ställen i ett. De båda lokalerna hänger samman och den japanska stilen finns med som en röd tråd, trots att designen och atmosfären i den nya delen skiljer sig åt.

I den nya delen har man gått mer åt pubhållet med en lång inbjudande bar i mitten.
Perfekt komplement till den mer traditionella japanska restaurangen. Nami Bold har entré mot Bäckgatan.

Monique

bröd

Apelviken har fått ett nytt tillskott i raden av läckra strandrestauranger. Vid Tångkörarvägen har restaurang Monique slagit upp portarna. Här välkomnas gäster i en avslappnad miljö med utlandskänsla. På menyn hittar du mat med influenser från olika delar av världen, nästan som en världsomsegling. Här sitter du i skenet av kvällsolen med havet som närmsta granne på Varbergs nyaste takbar. Njut av en oslagbar utsikt såväl inne som ute.

Fästningens sommarcafé

våffla

I en genuin historisk och havsnära miljö serveras frasiga våfflor och svalkande glass i flera läckra smaker. Det är ”Fästningens rum vid havet” som utökat sin verksamhet med ett härligt sommarcafé, alldeles intill. Caféet ligger precis efter första valvet när du går upp på fästningen och håller främst öppet i högsäsong, vecka 26-32.

 

Dell´ Amore

jippies veranda

På den charmiga italienska restaurangen
Dell’ Amore serveras rykande färsk pasta och pizza. I ny lokal på Västra vallgatan men med samma passion för bra råvaror bjuder
Dell´ Amore på en bit av Italien.
Njut av god mat på äkta italienskt vis!

 

Sonjas Veranda

stor nalle

Mitt i Tvååker hittar du denna förtjusande sekelskiftsbyggnad i trä. Sonjas Veranda är idag en given samlingsplats för såväl ortsbor som långväga besökare. Slå dig ner i det mysiga caféet som har ett gediget sortiment av smörgåsar, sallader, våfflor och hembakat. Här serveras även kalla och varma frukostar och i restaurangen kan du beställa en vällagad lunch. De två våningsplanen inrymmer ett flertal smårum och skrymslen men också större öppna ytor, välj själv var du föredrar att sitta. Njut av solens strålar på den stora uteserveringen och här kan du även svalka dig med något riktigt gott från Sonjas utebar. Det gamla järnvägshotellet har renoverats med varsam hand och både inredningen och atmosfären för tankarna till såväl Fröken Friman som Astrid Lindgren. Missa inte denna pärla!

Senast ändrad: 2023-06-05