Choose language
Other:

Nytt på matfronten

I Varberg finns en skön blandning av nya och väletablerade ställen. Här är några av sommarens nyheter, och även några klassiker i ny regi.

Rolands Kök & Bar

rolands kök och bar

Längst ut i Varbergs innerhamn finner du Rolands Kök & Bar. Här är det öppet från morgon till kväll i en levande hamnmiljö. Rolands har uppgraderat till både kök och bar i sommar men släpper inte glass, fika, take away och allt som funnits även tidigare. Smakerna från havet kan avnjutas på någon av de två uteserveringarna eller tas med till stranden, precis nedanför.

 

 

Varbergs ölhall

öl

Välkomna till Varbergs första ölhall! På den stora uteserveringen njuter du av solen och hemlagad god mat. Det breda utbudet av öl gör besöket oförglömligt! Varbergs Ölhall samarbetar med lokala ölhantverkare och bjuder på smaker från världens alla hörn. Du hittar Varbergs Ölhall på Kungsgatan 13 på Varbergs krogstråk.

 

 

Foodtruckssommaren

Nami foodtruck
foodtrucks

Matvagnarna, eller "foodtrucksen" som de också kallas, hittar du vid skejtrampen i Sjöallén i centrala Varberg eller på andra ställen i stan. Här finns allt från japanskt till libanesiskt och även vegetariska alternativ. Ett par trucks är lokala, till exempel Zupburgers som serverar fantastiska burgare, Nami som har japansk streetfood, &Olles med sin sköna sommarmat och Rimas med vegetarisk och libanesisk meny. Gott att äta direkt eller ta med till stranden när magen kurrar.

Nyöppnade På Hörnet

På hörnet

Titta in hos På hörnet - Varbergs nya inneställe. Filippa Wittzell äger Lokalen Snackbar och nyöppnade på Hörnet som ligger vägg i vägg på Östra Långgatan. Hon driver båda ställena tillsammans med sin bror Hugo och tillsammans har de nu större ytor att husera i. Du som besökt Lokalen kommer känna dig hemma direkt. Allt är sig likt men större. Hit får du också ta med dig din bästa vän, hunden!

 

 

Torggrillen

torggrillen

Ny regi och nya uteserveringar. På Torggrillen hittar du egengjorda hamburgare och korv från Lillegården i olika smaker. Det finns också en vegetarisk meny. Släck törsten med ett glas vin eller en kall öl. Eller ta en glass i handen från Lejonet & Björnen och traska vidare genom Varbergs stadskärna.

Lollos ställe

lollos

Lollos ställe är en liten sjöbod vid kajkanten i Bua. Här erbjuds kokta kräftor som fångas med egen båt och tillagade på Lollos egna vis. Det serveras även andra alternativ som räkor, fish & chips eller burgare. Avsluta med en glass och utsikt i Buas hamn.

Veganen

veganen

Varbergs enda veganrestaurang i hjärtat av stan välkomnar alla, både djur och människor. Här finns ett brett utbud av den bästa veganmaten; bakad potatis med skagenröra, ”tjutande vargen”, grillad smörgås med vegansk kebab, soppor, ”jazzboxes” och härliga smoothies. Umgås i en värld av färger och känn dig som hemma. Ta gärna med gitarren!

Åkulla outdoor resort

åkulla outdoor resort

Åkulla Outdoor Resort är beläget mitt i Varbergs bokskogar, precis intill Yasjön. Friluftsgården har en historia från 1930-talet med sport och friluftsliv. På cafét och restaurangen återspeglas hållbarhet, hälsa och miljö. Här erbjuds Kranmärkt vatten och ekologiska och KRAV-märkta råvaror från lokala odlare. Säsongsbetonade rätter komponeras för att kunna erbjuda gästen så näringsrika måltider som möjligt.

Sikta Stenugnsbageri

bröd

På Sikta Stenugnsbageri erbjuds allt från långjästa surdegsbröd till sötebröd, tårtor och konfektyr. I en mysigt inredd ladugård på Johnssons gård hittar du detta moderna hantverksbageri där entusiasmen och erfarenheten flödar. Köp med dig godsaker hem eller avnjut på direkten!


Nösslinge Bygdegårds våffelcafé

våffla

I denna härligt lantliga miljö kretsar allt kring ärlig mat. Slå dig ner och njut av våfflor, glass, gofika och lunchmackor i Nösslinges vackra grönska. Här finns närhet till bad, boulebanor och fina promenadstråk. Väl värt ett besök i sommar, och håll utkik efter grillkvällarna som utlovas med musikquiz!


Jippies Veranda

jippies veranda

Jippies veranda hitta du precis vid havet i idylliska Kärradal, en mil norr om Varberg utmed Kattegattleden. Jippies veranda har öppet varje dag och erbjuder öl, vin, pizza, toast, sallad, våfflor samt en fantastisk utsikt. På deras 29 000 kvadratmeter mark kan du testa fotbolls- och discgolf. Välkomna till härliga Jippies veranda i Norra delarna av Varberg!

Harrys i ny regi

stor nalle

Mitt på Kungsgatan i Varbergs centrum ligger nyöppnade Harrys Restaurang. Harrys är ett svenskt brasseri och folkets krog som alltid erbjuder vällagad mat i mysig miljö. På sommaren hittar du här en av Varbergs största uteserveringar med gott om plats. I sommar har Harrys temakvällar, quiz och när du minst anar det kan Harrys maskot dyka upp!

Warberg Tomateria

tomateria

På Warberg Tomateria får du ta del av det lilla extra. Här förädlas närproducerade och ekologiska produkter. Gurka, chili och paprikor samsas ihop med tomater i långa rader. Kika in i bageriet för nybakade skapelser vars doft fyller hela den pittoreska gårdsbutiken norr om Varberg. Närodlat, ekologiskt och familjärt.

Senast ändrad: 2020-06-16