Choose language
Other:
Maräng

Ta dig runt bland restauranger, gårdar, caféer och upptäck smaken av Varberg!

Öströö Fårfarm

Gårdsbutik och café med ekologisk prägel som är vackert belägen med bokskogen och beteshagar in på knuten. På våren och sommaren kör de sitt populära lammsafari när man får åka ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. I brännvinskällaren från 1700-talet serveras mat och kaffe för förbokade sällskap. I café fårhagen kan du både äta och fika i deras fantastiska utemiljö och i butiken kan du köpa allt från det egenproducerade köttet till vackra fårskinn och ullvantar.
www.ostroofarfarm.com Länk till annan webbplats.

Viskadalens gårdsglass

I gårdsbutiken kan man under sommarsäsongen köpa skopglass som man kan äta på plats. Året runt har de öppet någon dag i veckan för försäljning av glasspaket och mjölk från gården. Det finns lätt, mellan och helmjölk att välja på. De säljer även andra produkter så som honung från lokala producenter.
www.viskadalensgardsglass.se Länk till annan webbplats.

Ästad vingård

Ästad Gård är ett familjeföretag som från början är ett traditionellt lantbruk, men numera prisbelönt som Nordens mest inspirerande miljö för möten och aktiviteter. Rustik elegans och jordnära njutning finns med i allt - från de annorlunda och roliga aktiviteterna till maten och miljön på Ästad Gård. Här i utkanten av naturreservatet Åkulla Bokskogar är sjöarna många och kristallklart rena. Naturen runt Ästad Gård är ekologiskt odlingslandskap. Ästad har 15 000 vinstockar i vackra rader på en solig sluttning och de är Sveriges största vingård.

Missa inte Restaurang Äng på Ästad där man utforskar halländska smaker och råvaror från nära skogar, ängar, gårdar och vatten. Här börjas varje dag med en skörderunda i skogen . Avsmakningsmenyn förändras i takt med växtsäsong, skörd och årstidernas egen karaktär.
www.astadvingard.se Länk till annan webbplats.

Kustbageriet

I Varbergs hamn, ett stenkast från kajen, hittar du populära Kustbageriet. Det är ett av få riktiga hantverksbagerier på kusten som bakar surdegsbröd från grunden. Här bakas brödet i stenugn på ekologiskt mjöl från närliggande Limabacka Kvarn i Väröbacka. Det betyder att det går från ax till limpa inom en 20 kilometers radie - tala om närproducerat!
www.kustbageriet.se Länk till annan webbplats.

Källsjö Mejeri

Källsjö mejeri är ett litet mejeri som tillverkar ostkaka, ost och sötost som är helt fria från konserveringsmedel och tillsatser. Kalvdans där mjölken kommer från egna mjölkkor kan fås på beställning. Här kan man få ett studiebesök med visning och kaffe efter bokning. Servering av ostkaka med sylt, glass och kaffe. www.kallsjomejeri.se Länk till annan webbplats.

Vareborgs bärodling

Jordgubbar har en särskild plats hos Vareborg. Här kan du provsmaka "gubbarna" och välja ut de bästa! Här är självplock av jordgubbar en gammal tradition. Ta med dig hinkar, barn, familj och vänner för att plocka jordgubbar, men också potatis och vinbär!

I gårdscaféet kan du botanisera bland läckerheterna som så klart har tema jordgubbar. Här finns allt från klassisk jordgubbstårta till jordgubbsbiskvier. Perfekt för en fika med smak av sommar.

I gårdsbutiken erbjuder de också dagsfärska grönsaker från lokala odlare. Här säljs svenska grönsaker såsom morötter, rädisor, potatis och flera olika sorters sallad.
www.vareborg.se Länk till annan webbplats.

Byaregårdens bryggeri

Byaregårdens brygghus är ett microbryggeri norr om Varberg. De brygger i första hand IPA (Indian Pale Ale), Brown Ale, Pilsner och Lager. Här kan du njuta av en god lokalbryggd öl och äta napolitansk pizza. Är du nyfiken på tillverkningen av ölen så ska du inte missa ”Walk & taste” – en guidad rundtur i brygghuset och på odlingarna.
www.byaregardensbrygghus.se Länk till annan webbplats.

Warberg tomat

Gården har odling av ca 30 sorters tomater, gurka, paprika, chili, olika kruksallat och de vanligaste örterna. På våren erbjuder de ett blandat sortiment av småplantor av tomat, gurka, paprika, chili mm. I gårdsbutiken kan man ta sig en fika och även kika in i bageriet genom ett fönster. Stenugnsbageriet ligger precis intill gårdsbutiken. Här bakas allt från grunden på Limabackas kravmjöl, smör och mjölk från Vapnö, och det mesta brödet görs med surdeg. Bagaren gör även tårtor på beställning.
www.warbergtomat.se Länk till annan webbplats.

Strömma Farmlodge

I Strömmas unika och mysiga miljö finns en liten gårdsbutik, ett B&B, ett café med hembakat och snart även en charkbutik! I caféet kan man också spela melodikrysset och äta frukost på lördagsmorgnarna.
www.strommafarmlodge.com Länk till annan webbplats.

Kräftvagnen i Läjet

En populär favorit bland såväl Varbergsborna som besökarna är Kräftvagnen i Träslövsläge. Här kan du köpa med dig och njuta av havets delikatess nummer ett; havskräftor, eller som det heter på lejesmål, lajrhommer. Genom båtarna Marie af Träslövsläge och Sjärnvik som lämnar all sin fångst direkt till kräftvagnen så kan man få dagsfärska kräftor till ett bra pris. I en riktigt mysig miljö ska tilläggas!
www.kraftvagnen.se Länk till annan webbplats.

Bosagårdens Musteri och fårfarm

Lantbruk med Leichesterfår, gotlandsfår och musteri. Lammköttslådor levereras till kunden efter deras önskemål. I mitten av augusti drar musteriet igång. Här mustar de frukt och morötter m.m. Du kan också få dina egna äpplen pressade till äppelmust. All produktion på gården är ekologisk KRAV. De har lammskinn, garn, trälådor till äpplen m.m till försäljning.
Bosagården på Facebook Länk till annan webbplats.

Bodarna i Bua

Här kan man köpa sig en Bualåda med skaldjur, Buabåt med räksallad i tortillabröd eller den lokala klassikern Buapudding, som är gjort av risgryn, ägg, grädde och kardemumma serveras med sylt och grädde. De serverar även bland annat glass från Viskadalens Gårdsglass, kaffe och öl från Byaregårdens Brygghus och kall Buapilsner. I Fiskhuset, 200 meter från hamnen kan du köpa en påse räkor, slå dig ner på bryggan och njuta av hela atmosfären i Bua fiskeläge.
Bua hamn Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-01-18