Choose language
Other:
Maräng

Här hittar du ett urval av utflyktsmål som passar hela familjen. Ta dig runt bland restauranger, gårdar, caféer och upptäck smaken av Varberg!

Öströö Fårfarm

Gårdsbutik och café med ekologisk prägel som är vackert belägen med bokskogen och beteshagar in på knuten. På våren och sommaren kör de sitt populära lammsafari när man får åka ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. I brännvinskällaren från 1700-talet serveras mat och kaffe för förbokade sällskap. I café fårhagen kan du både äta och fika i deras fantastiska utemiljö och i butiken kan du köpa allt från det egenproducerade köttet till vackra fårskinn och ullvantar.
www.ostroofarfarm.comlänk till annan webbplats

Viskadalens gårdsglass

I gårdsbutiken kan man under sommarsäsongen köpa skopglass som man kan äta på plats. Året runt har de öppet någon dag i veckan för försäljning av glasspaket och mjölk från gården. Det finns lätt, mellan och helmjölk att välja på. De säljer även andra produkter så som honung från lokala producenter.
www.viskadalensgardsglass.selänk till annan webbplats

Ästa vingård

Ästad Gård är ett familjeföretag som från början är ett traditionellt lantbruk, men numera prisbelönt som Nordens mest inspirerande miljö för möten och aktiviteter. Rustik elegans och jordnära njutning finns med i allt - från de annorlunda och roliga aktiviteterna till maten och miljön på Ästad Gård. Här i utkanten av naturreservatet Åkulla Bokskogar är sjöarna många och kristallklart rena. Naturen runt Ästad Gård är ekologiskt odlingslandskap. Ästad Gård har 50 hektar åker och lika mycket ängs- och betesmark, men också 15 000 vinstockar i vackra rader på en solig sluttning. Ästad Vingård är Sveriges största vingård.
www.astadvingard.selänk till annan webbplats

Kustbageriet

I Varbergs hamn, ett stenkast från kajen, hittar du Kustbageriet. Ett av få riktiga hantverksbagerier på kusten som bakar surdegsbröd från grunden. Här bakar de sitt bröd i stenugn på ekologiskt mjöl från närliggande Limabacka Kvarn i Väröbacka. Kustbageriet ligger på Skeppsgatan 10 i Varbergs hamn.
www.kustbageriet.selänk till annan webbplats

Källsjö Mejeri

Källsjö mejeri är ett litet mejeri som tillverkar ostkaka, ost och sötost som är helt fria från konserveringsmedel och tillsatser. Kalvdans där mjölken kommer från egna mjölkkor kan fås på beställning. Här kan man få ett studiebesök med visning och kaffe efter bokning. Servering av ostkaka med sylt, glass och kaffe. www.kallsjomejeri.selänk till annan webbplats

Vareborgs bärodling

Jordgubbar har en särskild plats hos Vareborg. Här kan du provsmaka "gubbarna" och välja ut de bästa! Här är självplock av jordgubbar en gammal tradition. Ta med dig hinkar, barn, familj och vänner för att plocka jordgubbar, men också potatis och vinbär!

I gårdsbutiken erbjuder de också dagsfärska grönsaker från lokala odlare. Svenska grönsaker såsom morötter, rädisor, potatis och flera olika sorters sallad finns i butiken.
www.vareborg.se länk till annan webbplats

Byaregårdens bryggeri

Byaregårdens Brygghus är ett microbryggeri norr om Varberg. De brygger i första hand IPA (Indian Pale Ale), Brown Ale, Pilsner och Lager. De har även kurser i hembryggning samt provsmakningar på gården. www.byaregardensbrygghus.selänk till annan webbplats

Warberg tomat

Gården har odling av ca 30 sorters tomater, gurka, paprika, chili, olika kruksallat och de vanligaste örterna. På våren erbjuder de ett blandat sortiment av småplantor av tomat, gurka, paprika, chili mm. I gårdsbutiken kan man ta sig en fika och även kika in i bageriet genom ett fönster. Stenugnsbageriet ligger precis intill gårdsbutiken. Här bakas allt från grunden på Limabackas kravmjöl, smör och mjölk från Vapnö, och det mesta brödet görs med surdeg. Bagaren gör även tårtor på beställning.
www.warbergtomat.selänk till annan webbplats

Strömma Farmlodge

I Strömmas unika och mysiga miljö finns en liten gårdsbutik, ett B&B, ett café med hembakat och snart även en charkbutik! I caféet kan man också spela melodikrysset och äta frukost på lördagsmorgnarna.
www.strommafarmlodge.comlänk till annan webbplats

Kräftvagnen i Läjet

En populär favorit bland såväl Varbergsborna som besökarna är Kräftvagnen i Träslövsläge. Här kan du köpa med dig och njuta av havets delikatess nummer ett; havskräftor, eller som det heter på lejesmål, lajrhommer. Genom båtarna Marie af Träslövsläge och Sjärnvik som lämnar all sin fångst direkt till kräftvagnen så kan man få dagsfärska kräftor till ett bra pris. I en riktigt mysig miljö ska tilläggas!
www.kraftvagnen.selänk till annan webbplats

Bosagårdens Musteri och fårfarm

Lantbruk med Leichesterfår, gotlandsfår och musteri. Lammköttslådor levereras till kunden efter deras önskemål. I mitten av augusti drar musteriet igång. Här mustar de frukt och morötter m.m. Du kan också få dina egna äpplen pressade till äppelmust. All produktion på gården är ekologisk KRAV. De har lammskinn, garn, trälådor till äpplen m.m till försäljning.
Bosagården på Facebooklänk till annan webbplats

Bodarna i Bua

Här kan man köpa sig en Bualåda med skaldjur, Buabåt med räksallad i tortillabröd eller den lokala klassikern Buapudding, som är gjort av risgryn, ägg, grädde och kardemumma serveras med sylt och grädde. De serverar även bland annat glass från Viskadalens Gårdsglass, kaffe och öl från Byaregårdens Brygghus och kall Buapilsner. I Fiskhuset, 200 meter från hamnen kan du köpa en påse räkor, slå dig ner på bryggan och njuta av hela atmosfären i Bua fiskeläge.
Bua hamn - Bodarna i Bualänk till annan webbplats

Senast ändrad: 2018-09-04