Dölj meddelandet
Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av covid-19. Här hittar du de råd och rekommendationer som gäller för besökare.
Läs mer
Choose language
Other:

Kul för barn

I Varberg finns nya äventyr att upptäcka varje dag oavsett om solen skiner eller lyser med sin frånvaro. Här hittar du saker som är extra kul för barn att upptäcka!

Utmana syrran på minigolf i Societsparken

Anläggningen består av två 18-hålsbanor varav den mindre banan är godkänd som tävlingsbana enligt golfförbundet. Första banan anlades redan 1931 men har under åren byggts om.

Krabbfiske

En hink, ett snöre, en klädnypa och bete är allt som behövs. Krabbor trivs bland tång i ganska grunt vatten och älskar mat, så väntan brukar inte bli lång. Glöm inte att krabborna bor i havet och vill komma tillbaka hem efter lek.

Strandtåget

Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén - Sjöallén inne i Varberg, längs strandpromenaden till Apelvikens norra del vid restaurang Solviken. Nu är turen förlängd och tåget kör ända ner till södra delen av Apelviken där det vänder vid restaurang & Olles. Avgångar varje hel timme från Apelviken. Avgångar från Societetsparken varje halvtimme.
Alla avgångar hittar du på www.varbergsstrandtag.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klappa får

På Öströö Fårfarm njuter du av vackra vidder med spralliga lamm och lurviga kossor. En utflykt som passar både stora och små, gamla och unga. Här kan du ta en gofika och klappa bääääbisar.
Se öppettider på www.ostroofarfarm.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Minst en glass om dagen

Du hittar dina favoritsmaker på Tre Toppar, Kaffeboden i Läjet, Kulingen och Rolands Kök&Bar i Varbergs Hamn eller Torggrillenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Kassett Etc i Varbergs centrum. Glass från Konditoributiken hittar du på Brukstorget. Eller varför inte Viskadalens gårdsglasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Lollos ställe norr om Varberg. I Apelviken hittar du Eco Vibes Foodtrucklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan köpa glass, juice och andra nyttigheter.

Hela familjens badparadis

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Här är bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Simstadion har i sommar öppet lördagar och söndagar. Kom och bada, lek och ha kul! Det finns två trampoliner - 1 och 3 meter. För den morgonpigga simmaren finns möjligheten till motionssim under vardagsmorgnar.
Läs mer på www.varberg.se/simstadionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hoppa i hö

Mitt på ”Tvååkersslätta” ligger Hermanslycke Bondgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med upplevelser för både barn och vuxna. Vistas i grönskan, klappa kattungar och andra smådjur, hoppa i höet och rid på en ponny. Eller åk hölasset som går varje dag kl 14! Våfflor med hemkokt jordgubbssylt, grädde och rabarbersaft serveras på logen. Hermanslycke är en idyll väl värd ett besök.

Läjets camping & resort

Läjets campinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns två nybyggda lekplatser med bland annat gungdjur, klätterställning, studsmattor och rutchkana. Den ena är anpassad för de yngre barnen, ca 2-6 år, och den andra för de lite äldre barnen, från 6 år och uppåt.

Senast ändrad: 2020-07-15