Choose language
Other:

Kul för barn

I Varberg finns nya äventyr att upptäcka varje dag oavsett om solen skiner eller lyser med sin frånvaro. Här hittar du saker som är extra kul för barn att upptäcka!

Utmana syrran på minigolf i Societsparken

Anläggningen består av två 18-hålsbanor varav den mindre banan är godkänd som tävlingsbana enligt golfförbundet. Första banan anlades redan 1931 men har under åren byggts om.

Krabbfiske

En hink, ett snöre, en klädnypa och bete är allt som behövs. Krabbor trivs bland tång i ganska grunt vatten och älskar mat, så väntan brukar inte bli lång. Glöm inte att krabborna bor i havet och vill komma tillbaka hem efter lek.

Strandtåget

Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén - Sjöallén inne i Varberg, längs strandpromenaden till Apelvikens norra del vid restaurang Solviken. Avgångar varje hel timme från Apelviken. Avgångar från Societetsparken varje halvtimme.
Alla avgångar hittar du på www.varbergsstrandtag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klappa får

På Öströö Fårfarm njuter du av vackra vidder med spralliga lamm och lurviga kossor. En utflykt som passar både stora och små, gamla och unga. Här kan du ta en gofika och klappa bääääbisar.
Se öppettider på www.ostroofarfarm.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minst en glass om dagen

Varför inte göra en glass-turné och smaka på så många glassar ni bara kan under en dag? Om inte annat så är det minst en glass om dagen som gäller på sommarlovet. Det är sen gammalt! I vår glassguide hittar ni garanterat ett ställe som passar alla i familjen.

Hela familjens badparadis

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Här är bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Simstadion har i sommar öppet lördagar och söndagar. Kom och bada, lek och ha kul! Det finns två trampoliner - 1 och 3 meter. För den morgonpigga simmaren finns möjligheten till motionssim under vardagsmorgnar.
Läs mer på www.varberg.se/simstadion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läjets camping & resort

Läjets camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns två nybyggda lekplatser med bland annat gungdjur, klätterställning, studsmattor och rutchkana. Den ena är anpassad för de yngre barnen, ca 2-6 år, och den andra för de lite äldre barnen, från 6 år och uppåt.

Lär dig snorkla på första vik

Snorkelleden vid Getteröns första vik är ungefär 300 meter lång och sträcker sig över sandbottnar, ålgräsängar och tångklädda klippor. För att snorkla krävs att du är simkunnig. De vita bojarna är placerade på grunt vatten medan de röda är placerade på djupare vatten.
Läs mer på www.varberg.se Länk till annan webbplats.

Varbergs Tropikarium

Exotiska djur, café och souvenirshop - Allt detta hittar du hos Varbergs Tropicarium som nyligen hade premiär. Gå på en spännande tur och se svart mamba, skallerorm, gabonhuggorm, boaorm, gilamonster, döskalleapa (Herr Nilsson-apor), Rödhandad Tamarin, sköldpaddor, fiskar, ödlor, krokodiler, spindlar och andra fascinerande djur i sina miljöer.
Läs mer på www.varbergstropikarium.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-05-30