Dölj meddelandet
Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands. Public notice: Due to dry weather, a fire ban has been declared in Varberg municipality. It is forbidden to barbecue or light fires of any kind outside. It is however okey to barbecue on your own property and within restaurante areas if you have extinguishers close by.
Läs mer
Choose language
Other:

Evenemangssommaren 2018

Under högsäsong flerdubblas befolkningen i Varberg och evenemangen avlöser varandra. Här är några tips på vad du kan hitta på i sommar!

Långtorsdagar 28 juni

Varje torsdag mellan den 28 juni - 9 augusti är det skönt häng i centrala Varberg med krogtorg, underhållning & kvällsöppet i butikerna. Kl. 17.00-21.00.

Parkmusiken

Under sommarmånaderna bjuds det på livemusik och kultur onsdag-söndag från scenen i Socitetsparken. Lokala akter blandat med etablerade artister i olika genres. Fri entré för alla på de konserter som Kulturavdelningen arrangerar.

Pride Varberg 30 juni

Varbergs egen kärleksfest går av stapeln lördagen den 30 juni i Societetsparken. Se hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för program och artister Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medeltidsdagarna 30 juni-1 juli

Upplev medeltiden i Varbergs fästnings unika miljö! Under två dagar sjuder hela fästningsområdet av liv när riddare och musikanter, repslagare och bågskyttar, smeder, krämerskor, gycklare, jungfrur och många, många andra från när och fjärran bjuder in till en myllrande och färgsprakande medeltidsupplevelse.
Läs merlänk till annan webbplats

Tommy Körberg 3-10 juli

Tradition på Fridas där det nu blir 16e sommaren för Tommy Körberg. Uppträdande 3-5 juli och 9-10 juli.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musik i ladan 10 juli-2 augusti

Magiska musikkvällar i ladan hos Strömma Farmlodge. I sommar kommer vi att kunna se Amason, Lena Philipsson, Magnus Carlson och Oskar Linnros. Konserterna börjar normalt 21.00 och buss-biljetter till Strömma finns att köpa.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

123 SCHTUNK 20 juni-5 augusti

Improviserad teaterfest där allt kan hända! Varje kväll utmanar dessa tre clowner världsdramatiken, sig själva och dig i en föreställning kryddad med massor av musik. I år tar de sig an De tre kvinnorna av August Strindberg.
20-21/6, 11-22/7, 1-5/8.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lars Winnerbäck & Miss Li 13 juli

I sommar ger sig Lars Winnerbäck ut på en omfattande skandinavisk sommarturné. I kontrast till den senaste tidens avskalade format handlar det i sommar om en stor produktion! Den 13 juli kommer han och Miss Li till Varberg för att spela på Södra fästningshörnan.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varbergsloppet 14 juli

Varje sommar sedan 1982 har varbergsbor, hallänningar och gästande sprungit motionslopp med start och mål vid Varbergs fästning. Varbergsloppets erkänt vackra bana är 10 km med tidtagning. Banan börjar med ett varv runt fästningen, tar sedan en sväng i Varbergs stadskärna, fortsätter upp genom Påskbergsskogen och ut mot havet längs Apelviksåsen, tar sedan en runda ut mot Subbe fyr och avslutas med Strandpromenaden längs havet.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Makrillfestivalen 14 juli

Festivalen bjuder på upplevelser för alla åldrar. Här kan man äta paradrätten stekt makrill med potatismos, njuta av musik från Musikalartisten Peter Johansson med orkester och roa sig på festivalområdet. Spela på tombola och besök konsthantverkarna som visar och säljer sina alster. Ta med barnen till minitivolit eller gör ett besök på Sjöräddningsbåten, som ligger i hamnområdet.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hallifornia 19-21 juli

Mitt under högsommaren förvandlas området kring Varbergs Fästning till en mötesplats för alla som vill vara en del av vår gemenskap. Området fylls av aktiviteter, musik, mat och fest för den som är intresserad av att testa någonting nytt, umgås eller bara njuta av den fantastiska atmosfären.

Genom Hallifornia främjas den nya kustkulturen i Varberg och Halland. En kultur som omfattar vatten-, street- och actionsporter, dans, yoga, musik, performance och konst.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Moneybrother 27 juli

Nyligen såg vi Moneybrother aka Anders Wendin göra magiska tolkningar i Så Mycket Bättre. Att det rör sig om en artist i sin absoluta högform råder det inga tvivel om. Efter vårens succéturné återkommer han i sommar till Apelviken för surf och sitt tredje gig på Majas. Det blir på deras stora utescen delvis under tak.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

RIX FM Festival 2 augusti

Den 2 augusti kommer RIX FM Festival till Varbergs torg med artister, programledare och konsert. På dagen bjuds det på aktiviteter med RIX FM Festivals sponsorer samt sänder RIX FM live från staden. Framåt kvällen levererar artister och programledare en storslagen show från stora scen! Missa inte när RIX FM Festival kommer till stan!
Läs meröppnas i nytt fönster

Nationalteaterns Rockorkester + Plura & band 3 augusti

Då efterfrågan varit stor så har Nationalteaterns Rockorkester valt att åka ut på en mindre sommarturné. Dessutom ansluter Plura med sitt band denna kväll i Societetsparken!
Läs mer

Västkusteffekten 5 augusti

Västkusteffekten på Majas i Varberg i sommar. Västkusteffekten, består av Mikael Tornving, Henrik Hjelt, Ann Westin, Tobias Persson och Anna Blomberg. Gästartist i Varberg blir ingen mindre än Annika Andersson.
Läs mer

SommarOpera i Varberg 15-18 augusti

Sveriges senaste operasatsning sker i Varberg. Missa inte chansen att se opera på högsta nivå när tre exklusiva föreställningar av Wolfgang Amadeus Mozarts älskade Enleveringen ur Seraljen sätts upp och skräddarsys till Varbergs Teater som under fyra dagar förvandlas till västkustens vackraste operahus.
Läs mer

Smaka på Tvååkers-helgen 18-19 augusti

Bland besöksmålen i och omkring Tvååker hittar du allt från lantliga caféer till öppna trädgårdar och gårdsbutiker. Här kan du handla närodlat, fynda konst­hantverk, plocka grönsaker och frukt, köpa sticklingar och växter, njuta av nybakat, göra loppisfynd, titta på ladugårdsdjur och bli polare med en lantbrukare. Den 18-19 augusti kan du uppleva rundan Smaka på Tvååker!
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinfestival 25 augusti

Vinfestival i Apelviken. En vik, sju krögare, sju länder, 28 olika vin
För tredje året i rad blir det Vinfestival i Apelviken. Varje krog serverar smakprov av tre till fem viner, från en och samma region där alla krogar har valt varsitt ursprung.
Läs meröppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2018-05-24