En dag hos djuren

Ta med familjen på ett äventyr med spännande djur och njut av en dag tillsammans.

Krabbfiske - ett enkelt nöje för hela familjen

Längs hela Varbergs kust kan du fiska krabbor – ett enkelt och roligt nöje för hela familjen. Allt som behövs är en hink, ett snöre, en klädnypa och något agn att locka med. Slå dig ner på en sten vid strandkanten eller låt benen dingla fritt från en brygga och invänta det välbekanta rycket i snöret. Se vem som lyckas få den största fångsten eller den största krabban. Glöm inte att krabborna är djur och ska behandlas med samma respekt som allt annat levande. Släpp därför tillbaka dem på samma plats i havet efter du fiskat klart.

Stättareds 4H-gård

Stättareds 4H-gård är en riktig lantlig idyll, öppen för alla året om. Skogen står tät bakom den röda ladugårdslängan och vänder du blicken åt andra hållet möts du av vidsträckta beteshagar. Gården huserar många djur som hästar, kaniner, kor, höns, grisar, får och getter och det är fritt fram att gå runt och titta och klappa. Sommartid erbjuds aktiviteter som ponnyridning, fårmatning och djurguidning. I området finns flera härliga promenad- och vandringsstigar, allt från barnvagnsvänliga stigar på 2,5 km till mer utmanande sträckor på upp till 20 km. Det finns även två sjöar i närheten där du kan paddla kanot eller fiska. Gårdens café håller öppet dagligen från mitten av juni till mitten av augusti.

Öströö Fårfarm

Mitt i vackra Åkulla bokskogar, inbäddad i lummig grönska och med vidsträckta betesmarker så långt ögat når, ligger Öströö Fårfarm. Här kan du under sommarmånaderna åka på lammsafari, en väldigt uppskattad aktivitet både för stora och små. Med traktor och vagn färdas du över de vackra vidderna för att få syn på lekfulla lamm och lurviga Highland cattlekossor. För den som söker lite närmare kontakt finns en hel drös kelsjuka lamm i lammhagen, något som brukar vara extra populärt bland de yngre besökarna. På Öströö Fårfarm finns även en gårdsbutik och pittoreska Café Fårhagen där fikan packas ner i picknickkorgar. Välj en plats i den grönskande trädgården, låt barnen springa fritt och njut av de vackra omgivningarna.

Varbergs Tropikarium

Varbergs Tropikarium är ett spännande resmål för hela familjen och som besökare tillåts du komma vissa av djuren riktigt nära. Varje dag har du chans att mata sköldpaddan Frej som väger runt 70 kilo och nytt för i år är att du också får lov att mata aporna som bor här. Här har du chans att se kubakrokodil, svart mamba, flygande hund och många fler arter i en naturlig och växtlig miljö. Du finner även intressanta utställningar och i det lilla caféet kan du avnjuta en god fika. I den välfyllda souvenirbutiken hittar du allt från fluffiga gosedjur till läskiga gummiormar. Tropikariet håller öppet alla dagar från 16 juni till 16 augusti, kl.10-16.00. Besök varbergstropikarium.se Länk till annan webbplats. för fler öppettider.

Vindhästar - islandshästturer

Upplev Hallands vackra landsbygd från hästryggen. På Tuvagård i Folkared, mellan Långås och Sibbarp, erbjuder Vindhästar dagliga islandshästturer i en varierad naturskön miljö. Välj mellan kortare nybörjarturer eller lite längre strapatser för den mer vana ryttaren. För dig som är sugen på att övernatta på den pittoreska hästgården finns även en charmig stuga och övernattningsrum som fungerar som Bed & Breakfast. I stugan finns också ett gemensamt kök, badrum och en härlig möblerad uteplats med grillmöjligheter.

Senast ändrad: 2023-06-29