Choose language
Other:
Surfa

En aktiv semester

Efterfrågan på en aktiv semester ökar allt mer. I Varberg finns massor av aktiviteter för den som vill vara aktiv – vare sig det är med en stillsam promenad eller med en adrenalinfylld hinderbana.

Åkulla

Åkulla bokskogar har 50 km2 vandringsleder, flera naturreservat och många sjöar. Du vandrar omgiven av en riktig urskog med höga träd, mossa och stora stenblock. Här finns tolv vandringsstigar som är jämt fördelade i området och är från 1,6 till 6 km lång. Samtliga är mycket väl markerade, tänkta för barnfamiljer och hundägare som gärna vill ut i naturen.

Hiaklitten

En av de mest välbesökta vandringarna i lummiga Åkulla bokskogar är den upp till Hiaklitten. Vandringen är 5,5 km lång och har en stigning på 250 höjdmeter. Den beskrivs som en av Hallands mest krävande vandringsstigar - en perfekt vandring för dig som vill känna svetten att rinna! Men det är väl värt det när du kommer upp till toppen och ser den hisnande utsikten.
Ska du vandra på sommaren kan du ta landsortsbussen Åkturen ut till Åkulla. Hållplatsen vid slingan heter Skogsbo.

Tennis

I Societetsparken och Stenbrottet finns sammanlagt fem grusbanor för tennis. Här kan du få upp flåset, öva på serven och utmana kompisarna på match.

Fatbike

Fatbike tar sig fram på sand, snö, stigar - överallt där man normalt ser inte cyklar. Ta en guidad tur längst med några av Varbergs finaste stränder och cykelleder samtidigt som du får motion.

Fästningsbadet

För fjärilar och sug i magen rekommenderar vi Fästningsbadet och dess 3,75 meter höga hopptorn. Vågar du hoppas ner i det glittrande vattnet?

Surf

Varberg är en surfstad av rang och hit kommer surfsugna från hela landet. För den äventyrssugna finns kite-, vind- och vågsurfing. Surfa på de höga vågorna som slår in mot stränder och klippor, känn adrenalinet i kroppen och glädjen när du glider över en våg helt felfritt. För dig som är nybörjare finns det surfskola.
För mindre adrenalin och stilla vatten finns SUP – utmanande men lugnt.

Kattegattsleden

I 395 kilometer från Göteborg i norr till Helsingborg i söder slingrar sig den vackra Kattegattleden. Den naturnära cykelleden bjuder på underbara landskap bland gröna skogar och ett glittrande hav. Efterfrågan på hållbara och naturnära semester ökar och Kattegattsleden är då ett prefekt resmål.

Skate

Gillar du att skejta? I Varberg finns en skateboardhall där du både kan köra bowl och street. I sommar invigs också en sprillans ny skatepark i Breared. Vill du hellre skejta utomhus finns en skateramp i Sjöallén.

Strandpromenaden

Från Varbergs fästning längs havet ända till ner till Kusthotellet slingrar sig den 2,4 kilometer långa Strandpromenaden. Här kan du springa, gå stavgång, åka rollerblades, cykla eller promenera. Passa på att dra djupa andetag av den friska havsluften.

Golf

För den som gillar att slå bollar över greenen kan vi rekommendera någon av Varbergs golfbanor. Banorna erbjuder park, hed, skog, kuperad terräng och seaside. Testa dig fram och hitta din favorit!

Farmers fitness

På Johnssons gård har Golden Wellness fullt med utmaningar för den som vill vara riktigt aktiv. Varför inte testa på Superstars (med kända övningar från TV-programmen Superstars, Mästarnas Mästare och Farmen), Bonnaracet (där du ska köra skottkärra, välta däck, bära vattendunkar och dra pall), hinderbana eller 5-kamp?

Spring

I Påskbergsskogen, på Håsten och i Bua finns utegym för den som vill hoppa i träningskläderna och få svetten att lacka i den friska luften. Perfekt för sig som vill slippa känna sig instängd på gymmet en solig dag, men inte gå miste om träningen.

Senast ändrad: 2019-06-08