Choose language
Other:

En actionfylld dag

Ta med familjen på ett adrenalinäventyr och upplev en spännande dag tillsammans.

Sommar = Skejt

Skateboardkulturen är stark i Varberg. Här finns flera grymma spots att åka på, både för dig som är nybörjare och för dig som är van åkare. Varbergs Skateboardarena i Breared är med sina 1700 kvadratmeter en dröm för alla skejtälskare. Utomhusarenan i slät betong är uppdelad i olika sektioner: en stor pool, en minibowl, en snakerun, en street-del med trappor och räcken och en nybörjarvänlig yta. Minirampen vid sjöallén är en central mötesplats för skejtare. Här är alla välkomna att testa sina vingar på fyra hjul. Minirampen på Surfers Center ligger i hjärtat av vackra Apelviken.
Ta en paus från sol och bad och ta en repa i rampen.

Adrenalinrush på Varbergs GoKart

En fartfylld aktivitet för adrenalinsökare. Utmana kompisarna eller familjen i ett riktigt tävlingsrace i gröna omgivningar. Varbergs GoKart erbjuder en utmanande bana som sägs ha stora likheter med en riktig tävlingsbana. Så spänn fast dig och gasa – du sätter ribban! Alla förare måste ha fyllt sju år och vara minst 135 cm långa. Banan ligger på Kardanvägen bakom Byggcenter.

Barnsligt kul med surfing

I Varberg finns sedan länge en etablerad surfkultur. Apelviken är med sin kilometerlånga sandstrand ett riktigt surfparadis som riktar sig till både stora och små. Här finner du flera aktörer som erbjuder barn- och ungdomskurser under sommarlovet:

För dig som bor på Destination Apelviken håller Surfcenter en surfskola varje måndag och torsdag vecka 26-32 för alla simkunniga barn som är för unga för att delta i de andra kurserna. Här lär man sig vattenvett och får testa på olika surfsporter.

Surfers Center har Surfers Kidz för de allra minsta. Det är 1,5 timmes vattenlek där barnen har våtdräkter och får prova på olika aktiviteter i vattnet. För att delta måste man ha vattenvana och vara simkunnig.

För simkunniga ungdomar 9-13 år anordnas den omåttligt populära Surfers Boardweek som är en 5-dagarsaktivitet där man får testa på SUP, skateboard och surfing. Utöver detta har man även vindsurfingskurser för 13-16 åringar. I mån av plats kan även föräldrar boka in sig. Fler surfaktörer erbjuder kurser, se även Surfskolan, KiteKalle & Fahlen Surf. 

Färglatt äventyr med Paintball

Ett kittlande äventyr för alla åldrar. Warbergs Paintball Park erbjuder utmanande terrängbanor i äkta skogsmiljö. All utrustning finns på plats och instruktör ingår under hela speltiden. Då parken bjuder på fina omgivningar väljer många att göra besöket till en utflykt där man kombinerar spel med att äta medhavd fika eller lunch.

I anslutning till banorna finns en camp med bord och bänkar under tak och härifrån kan den som inte vill spela titta på. Grillplatser finns både i skogen och på gården (tänk på att ta med egen kol och tändvätska om ni vill grilla). Du hittar Warbergs Paintballpark 6 km sydost om Varberg.

Fartfyllda aktiviteter på cykel

En cykel är så mycket mer än ett transportmedel. Att på två hjul näst intill få sväva fram längs uppkörda stigar eller kuperade pumptracks triggar såväl barnasinnet som adrenalinet.

BMX-banan vid Furubergsskolan är en naturbana som passar alla cykelentusiaster oavsett förkunskaper. Från barnet som finner glädje och spänning i att ta sig över kuperingarna till den mer tekniskt avancerade åkaren.

Pumptracken i Sjöallén är en konstgjord bana belägen i Sjöallén vid hamnen.

Pumptrack i Breared - Bredvid Skateparken i Breared hittar du den nybyggda pumptracken, kul för alla åldrar.

Senast ändrad: 2022-07-01