Choose language
Other:

De fyra surfsätten

Surfing kite, vind, våg, SUP. Vilken är du sugen på att testa?

Vindsurfing

Brädan plöjer genom vattnet med fart. Du glider fram nära ytan, vinden gör jobbet. Är du professionell åkare och tävlar inriktar du dig på att antingen åka fort eller freestyle, vilket går ut på att göra snygga trick med segel och bräda i vattnet.

Vågsurfing

Enkelt och kräver relativt lite material. Du står och balanserar på en bräda. Lätt att komma igång, men det kräver mycket träning för att bli riktigt bra. Vågsurfing är rolig att utforska. Det finns väldigt många bra vågsurfingplatser i Varberg. Träslövsläge, Apelviken och Lilla Apelviken/Kåsa är centrala och har en mycket bra vågsurfing. Hyr en bräda och ge dig ut.

Kite

Mer riv och mycket action. De flesta som kör kite är mellan 18-30 år och ungefär 30 procent är tjejer. Det är viktigt att gå kurs och lärt sig tekniken ordentligt. Det är stora krafter som tar tag i seglet. Har allt som vindsurfingen har men den lägger till en dimension eftersom du kan hoppa 15 meter upp och flyga 50 meter bort. Viktigt att följa de regler som gäller för det vatten där du kitesurfar.

SUP - Stand Up Paddleboard

En skön blandning av vågsurfing och paddla kanot. Du står upp och paddlar på lugnt vatten. Det kom till Europa för fem år sedan och till Varberg för tre år sedan. Ett enkelt och härligt sätt att ta sig fram på. Passar bra för en familjeutflykt på havet med matsäck. SUP har blivit oerhört populärt både i Europa och Sverige men även i Asien, Oceanien och Amerika. Det är billigt och okomplicerat. En härlig naturupplevelse och dessutom bra och skonsam träning för kroppen. SUP funkar bra både när det blåser och när det är vindstilla. Hyr en bräda för en timme eller en dag och stick dit du vill.

Senast ändrad: 2018-08-03