Choose language
Other:
Snögubbe

Barnens Varberg

I Varberg finns det gott om aktiviteter för barnfamiljer under alla årstider. Nu på vintern kanske det kan passa med ett besök på den populära lekplatsen Spööökitetsparken, gå en spännande visning på Varbergs Fästning, hoppa trampolin, åk skridskor eller hälsa på djuren på 4H-gården.

Is- och simarenan Pingvinen

Badhuset Pingvinen invändigt

Den nya is- och simarenan Pingvinen är en helt ny mötesplats för motion, hälsa och lek i Varberg. Pingvinen ligger på Håstens fritidsområde. Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. I det nya badet finns en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. Här finns ett café som kan besökas både ifrån entréhallen och inne från badet. Varbergs ishall har byggts ihop med badet och är nu en del av Pingvinen.

Sjöaremossens konstfrusna bandybana

Vinter

En favorit i vintertid är helt klart skridskoåkning. Att packa varm choklad, smörgåsar och skridskor för en kylig utflykt. Lite extra mysigt är att kunna åka utomhus.
Hallands öppna vatten fryser sällan – men det finns en annan lösning! Varberg har en isbana utomhus i Väröbacka som öppnar när vädret tillåter. Snöra på dig skridskorna så ses vi där!

Åkulla

Åkulla vinter

I Varberg kommer det sällan mycket snö vilket ibland kan kännas tråkigt. Därför sprutas det på vintern ut konstsnö i Åkulla för att ge möjlighet till längskridåkning, pulkaåkning, lek och
grillning. Titta på Åkullas Facebook Länk till annan webbplats.eller www.akulla.se Länk till annan webbplats. för öppettider.

Naturum på Getterön

Naturum

Naturum ligger i kanten av Getteröns naturreservat och här finns massor för de små att göra. Spana på fåglar och upptäcka spännande kryp i naturen. På sommar och höst kan man gå Floras sagostig där de små bland annat får klättra upp i ett trastbo och klappa en humla.

Missa inte heller skattjakten i naturen som leder fram till en skatt. Frågorna, ledtrådarna och skattgömman byts ut vid varje månadsskifte.
Läs mer om Naturum på Getterön Länk till annan webbplats.

Hallands Kulturhistoriska Museum

Hallands Kulturhistoriska Museum

Varbergs Fästning är mer än vad som syns utifrån – här finns också ett museum. Här kan du gå någon av de dramatiserade visningarna, kika på Bockstensmannen, ta en fika i cafét eller bara leva dig in i den historiska miljön.

Museets basutställningar är gjorda för att tilltala många olika åldrar och intressen. I utställningen Halland genom tiderna Länk till annan webbplats. länkas dåtid och nutid samman genom bilder och frågeställningar kopplade till föremål i utställningen. Öppna de blåa luckorna och fundera runt likheter och skillnader mellan nu och då. Här finns också ett kök från 1930-talet där man får röra alla föremål och kan leka fritt!
Bockstensmannen Länk till annan webbplats.
fascinerar alla åldrar – vem var han? I utställningen finns ett upptäckarspår där du kan titta och känna på olika material.

Upptäck fästningen! Gå runt på området, titta ut över havet och staden, fundera över vallgraven och kanonerna. En fästning byggd som försvar mot svenskarna (Halland har varit danskt under flera perioder) väcker frågor om ”vi och dom”, krig och fred, och situationen runt om i världen. Tänk på att vallarna är höga och trapporna branta – det är bra om barn håller en vuxen i handen.
Läs mer om Hallands Kulturhistoriska Museum Länk till annan webbplats.

Lekplatser

Spööökitetsparken

Ett besök till lekplatsen kan passa både de yngre och lite äldre barnen. Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor. Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset. 
Hitta fler lekplatser i kommunen Länk till annan webbplats.


BounceCamp

Jump

BounceCamp är en trampolinpark för spontanidrott på Smältugnsgatan, öster om Varberg. Här finns en trampolinpark med fem stycken trampoliner och en stor foampit (en stor grop med skumgummi i). Här jobbar de med ett drop-in koncept där man får komma och träna, leka, hoppa och ha roligt. Läs mer om BounceCamp

Länk till annan webbplats.

Komedianten

Komedianten

Det finns alltid något att göra på Komedianten för barn och unga. Konstverkstan lockar till kreativt skapande och på Stadsbiblioteket finns de bästa böckerna. Arrangemangen är många och en helg i månaden händer något extra för barn. Dessa kulturhelger har olika teman som utforskas genom teater, musiklek, film, sagor, konstverkstäder och mycket annat. Läs mer om Komedianten

Länk till annan webbplats.

Stättareds 4H-gård

Kossor

Stättareds 4H-gård är öppen året runt, alla dagar. Alla är välkomna att njuta av omgivningarna och hälsa på djuren! Du är välkommen att på kika på djuren i ladugården och de
olika hagarna på egen hand även när gården är obemannad. Gårdscaféet har utökade öppettider sommartid.

Numera kostar det att parkera på Stättareds friluftsområde. Istället för en allmän entréavgift är detta ett sätt att kunna bedriva verksamheten. Läs mer om Stättareds 4H-gård

Länk till annan webbplats.

Korndals Gård

Korndals gård

Korndals gård är fridfullt beläget längs den vackra Dagsåsvägen. Här finns mycket för barnfamiljen som bland annat ponnyridning, hinderbana, lek och pysselhörna i serveringen. På och runt gården finns även ett flertal djur att titta på och klappa. För er som vill ta en promenad eller cykeltur i skogen finns här gott om vägar och stigar som passar. Här kan du även boka barnkalas och turridningar.

I den varsamt renoverade butiken finns en skön mix utav nya inredningsdetaljer, vingtageprylar, och hantverk från lokala producenter. Här hittar ni unika närproducerade prylar som bara producerats i liten skala.

I caféet säljes hembakad fika, mackor och lättare lunch som kan avnjutas i serveringen inne i det gamla fårhuset. På gården finns även uteservering där man kan välja plats efter smak och får avnjuta lugnet i natursköna Korndal.
Läs mer om Korndals gård Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2021-11-29