Choose language
Other:
Åkulla höst2

Åkulla bokskogar & vandringsleder

Åkulla Bokskogar kallas också centralhalländska bokskogsområdet. Det ligger öster om Varberg och omfattar 50 km2. Ett oerhört naturskönt område med fina utsiktsplatser och ett 20-tal sjöar.

Inom området finns mycket goda fiskemöjligheter och unika sevärdheter som Bexells talande stenar och Bockstens mosse.

Här finns trivsamma besöksmål som bland annat Öströö fårfarm, Ästad gamla skola (museum), Emmastugan (hembygdsgård), Ästad Gård och Stigs MC & Motormuseum med mera.

På vintern finns det skidspår i bokskogarna täckta med konstsnö. Det är en populär aktivitet för både proffsåkare och amatörer.

Vandringsleder

 Åkulla bokskogar har 50 km2 vandringsleder, flera naturreservat och många sjöar.

Tolv vandringsstigar jämt fördelade i området och av olika längd, från 1,6 till 6 km. Samtliga är mycket väl markerade, tänkta för barnfamiljer och hundägare som gärna vill ut i naturen. Nu behöver du inte längre vara rädd för att villa bort dig i skogen. Utöver den detaljerade märkningen finns en faktabroschyr med karta över varje stig.

Faktabroschyr

Faktabroschyren finns på Turistinformationen och på besöksanläggningarna i området, som också i många fall är startplatser.

Startplatser

MC- och Motormuseet Flähult, Åkulla Friluftsgård, Vandrarhemmet Bråtadal, Ästad Vingård, Skogsbostigen vid Hiaklitt, Näsetstigen, Bockstens mosse, Skärbäck och Öströö fårfarm.

Senast ändrad: 2018-09-03