Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / Föreläsning -Traumat och ordet av Eva Löwstedt - Varbergs Konsthall
Kvinna med långt mörkt hår.

Föreläsning -Traumat och ordet av Eva Löwstedt - Varbergs Konsthall

Vilka kan integrera en kännbar kris till ett rikt liv, utifrån sin erfarenhet av olika trauman? Begrepp som resiliens handlar om den process då en människa inte bara återställer sig utan i allra högsta grad erövrar ett liv med mening, kvalité och resurser, efter ett svårt trauma.

Eva Löwstdet är legitimerad psykolog, psykoanalytiker och specialist
i klinisk psykologi, verksam vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset såväl som egen privat praktik i Göteborg och Stockholm. Löwstedt är medlem i styrelsen för Göteborgs Kliniska Seminarium - ett forum för ordets klinik. De bedriver bland annat regelbundna seminarier och föreläsningar i ämnen som har betydelse för det kliniska samtalet. Detta bedrivs inom olika discipliner som exempelvis psykoanalys och medicin, och i samtalet vävs till exempel litteratur, konst och filosofi samman för att belysa olika frågeställningar.

Föreläsningen är en del av det publika programmet för utställningen ”DSM 6:66 - Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” som är aktuell på Varbergs konsthall med konstnären Peter Eccher.

Plats, ort och tid

Varbergs Konsthall

Onsdag 30 oktober 2019 kl 17.30-18.30

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7
432 80 Varberg
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer 0340-886 00
E-post kultur@varberg.se

Senast ändrad: 2019-10-07