Choose language
Other:

Föreläsning - Hon kallades hemmasittare

De senaste tio åren har antalet barn som uteblir från skolan, som utvecklar ångest, depressioner och får diagnoser ökat oroväckande mycket. Varför ser det ut så här? Och vad kan vi som individer och samhället göra åt det?
Nadja Yllner berättar om samhällsutvecklingen och om hur det gick till när hennes dotter Lova blev - och slutade vara - hemmasittare. Nadja Yllner har skrivit boken Hon kallades hemmasittare (2021) och är frilansande redaktör på bland annat Rapport, Aktuellt och Uppdrag granskning. Arrangeras i samarbete med Region Hallands lokala nämnd i Varberg.

Föreläsningen efterföljs av ett panelsamtal mellan Nadja Yllner och Be right back, som är en uppsökande verksamhet i Varbergs kommuns grundskolor och arbetar med elever med långtidsfrånvaro. Föreläsningen livestreamas också och finns tillgänglig på Youtube/Kultur i Varberg 27-29/10.

Under vecka 43 kan du besöka utställningen om Äppelhyllan (olika slags media för- och om barn och ungdomar med funktionsnedsättningar) på biblioteken i Varberg och ta del av Äppelveckans programutbud.

Plats, ort och tid

Kulturhuset Komedianten, Varbergs teater

Onsdag 27 oktober kl. 18.30

Kulturhuset Komedianten

Telefon: 0340-88600

Senast ändrad: 2021-09-28