Choose language
Other:

Bildningsresan - Fredrik Heintz

24 / 10 @ LILLA TEATERN

Föreläsare: Docent Fredrik Heintz, lektor vid Institutionen för Datavetenskap, Linköpings universitet

Ämne: Artificiell intelligens – om självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go

Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken. Nya frågor föds, kan maskinerna bli medvetna om sig själva, kan de tänka? Kan de på sikt bli en fara för oss? I det här föredraget presenteras aktuella utmaningar, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg.

Fredrik Heintz är ordförande i Svenska AI-sällskapet, föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) med mer än 110 doktorander och han är ansvarig för den internationella AI konferensen IJCAI-ECAI 2018 i Stockholm. Hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system. Han är också väldigt aktiv i utbildningsfrågor kopplat till införandet av programmering i grundskolan samt utbildning och fortbildning inom AI.

Plats, ort och öppettider

Kulturhuset Komedianten, Varberg

24 oktober 2018

onsdag kl 18.30-19.30

Adress
Engelbrektsgatan 7
43241 Varberg

Kulturhuset Komedianten hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2018-08-06