Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / Kulturfrukost - Bin och människor med Lotte Möller - Kulturhuset Komedianten
Text om evenemanget.

Kulturfrukost - Bin och människor med Lotte Möller - Kulturhuset Komedianten

Möt vinnaren av utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2019: Lotte Möller med boken Bin och människor, utgiven på Norstedts förlag.

Juryns motivering:
Vi har begåvats med en humanistisk och pedagogisk bok om varför våra trädgårdar, världen och vi som befolkar den behöver bina. Biskötare blir vi bara om vi lär oss att respektera bina. Kunskap om hur hittar du i denna vackra klokbok!
Följ bina under odlingsväxtåret och genom kulturhistorien. Det är en ynnest att få lära oss av gårdagen och flyga med bina in i framtiden. Följ bokens råd – ta hjälp av Lotte Möllers erfarenhet och be binas skyddshelgon Sankt Ambrosius om beskydd – så hjälps vi åt att göra en perenn miljöinsats för jordklotet!

Följ med Lotte Möller på en surrande resa från antiken till dagens biodlarvärld, där relationen mellan människa och bi står i centrum Möller beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution, och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Hur vi ser på bin angår oss alla. Är de manipulerbara produktionsenheter eller naturens underverk?

Plats, ort och tid

 Evenemangsplatsen, Kulturhuset Komedianten

Lördag 9 november 2019 kl 09.00-11.30

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7
432 80 Varberg
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer 0340-886 00
E-post kultur@varberg.se

Senast ändrad: 2019-10-11