Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / Camilla Lugnet om världsarvet Grimeton - Ett världsarv i tiden

Camilla Lugnet om världsarvet Grimeton - Ett världsarv i tiden

1920 var behovet av att kommunicera med sina nära och kära minst lika stort som idag, vilket föranledde en internationell satsning på trådlös kommunikationsteknologi. Ernst Alexandersons radiosändare trotsade inte bara människors tankar om teknikutvecklingens möjligheter utan även det 5 790 kilometer breda hav som skiljde Sverige från Amerika. Mobiltelefonens föregångare, Grimeton Radiostation, var född!

Drygt 90 år senare trotsade Camilla Lugnet, idag VD för Stiftelsen Världsarvet Grimeton, sina egna tankar om vad hon var kapabel till när hon utan vare sig teknisk bakgrund eller erfarenhet tog sig an Grimeton Radiostation i Varberg. Sedan dess har hon ägnat merparten av sin vakna tid till att försöka få folk att förstå hur denna otroligt fascinerande men anonyma plats bidrar till en bättre och fredligare värld.

En plats som likt Egyptens pyramider bedöms vara oersättlig för hela mänskligheten och ska därför finnas kvar för evigt. Vilket kommer ske om den ständigt utvecklas med sin samtid. I denna föreläsning hoppas Camilla kunna ge svar på frågor som vad ett världsarv utgör, hur det är att våga utmana det konventionella samt hur du kan bidra till världsarvsarbetet. Föreläsningen görs möjlig av Sparbanksstiftelsen Varberg.

Plats, ort och tid

Digitalt via Zoom

22 mars 18.00-19.30

Senast ändrad: 2021-01-15