Dölj meddelandet
Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / Nätverket - en digital mötesplats - aktiv senior

Nätverket - en digital mötesplats - aktiv senior

Välkommen till Aktiv seniors nyaste mötesplats Nätverket - här träffas vi helt digitalt. På Nätverket kan du delta i aktiviteter hemifrån över internet med hjälp av din dator, surfplatta eller smarta telefon. I vår kan du följa med på guidad visning på Hallands kulturhistoriska museum, utmana dina vänner i frågesport eller bara ta en kopp kaffe och språka lite vid ett digitalt kafferep.

Med anledning av covid-19 har Aktiv senior pausat alla aktiviteter som innebär att vi träffas fysiskt på våra mötesplatser. Vi jobbar för fullt med att hitta nya sätt att bedriva vår verksamhet. På prov lanserar vi nu mötesplatsen Nätverket som vi hoppas kan vara ett bra alternativ för dig som brukar använda digitala verktyg i din vardag. Vi har också lanserat digitala surfcaféer för seniorer som vill komma igång med att använda surfplatta eller smart telefon. Läs mer om våra digitala surfcaféer.länk till annan webbplats

Så fungerar det

Vi kommer att genomföra aktiviteter varje måndag och torsdag fram till mitten av juni 2020. Alla aktiviteter sker via den digitala plattformen Teams. Det kostar ingenting att delta i aktiviteterna och du kan använda Teams kostnadsfritt. Du ordnar själv en digital enhet att delta genom (dator, smart telefon eller surfplatta) och ansvarar för att du har tillgång till internet.

Steg 1

Anmäl att du vill ha tillgång till Nätverket genom att mejla till aktivsenior@varberg.se.

Steg 2

Du får ett mejl med en länk till Nätverket. Du använder samma länk för att komma till alla våra aktiviteter. I samma mejl får du också en manual som förklarar hur du gör för att ansluta. Öva gärna någon gång innan du ska delta vid en aktivitet

Steg 3

Anslut till en aktivitet. Nedan ser du vilka dagar och tider som vi erbjuder aktiviteter. Du behöver inte meddela vilken/vilka aktiviteter du vill delta i. Det är bara att ansluta.

Aktiviteter

Här nedan presenterar vi vårens aktiviteter på Nätverket. Under juli gör vi ett sommaruppehåll. Om både vi som arrangerar och ni som deltar tycker att det fungerar bra kommer vi att planera för fler aktiviter till hösten.

Kafferep

Varje torsdag klockan 14.30 bjuder vi in till ett digitalt kafferep. Vi språkar om vad vi känner för och kalasar på eget fika.

Torsdag 28 maj kl. 14.30
Torsdag 4 juni kl. 14.30
Torsdag 11 juni kl. 14.30
Torsdag 18 juni kl. 14.30

Plats, ort och tid

Varberg

Torsdag 11 juni 2020 kl 14.30

432 00 Varberg
Hemsidalänk till annan webbplats
E-post aktivsenior@varberg.se

Senast ändrad: 2020-05-19