Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november.
Läs mer
Choose language
Other:

Öppen digital föreläsning: Frida Stranne

»Trump eller Biden – och vad händer nu?«

USA är hårt drabbat av covid-19 pandemin och har under 2020 påfrestats inte bara av en aggressiv smittspridning till följd av viruset, utan även av en ekonomisk nedgång och social oro. Pandemin har synliggjort en rad svagheter i det amerikanska systsemet vad gäller sjukvård och ekonomiska skyddsnät som slagit extra hårt mot afroamerikaner och redan fattiga i USA. Dessutom har polariseringen förvärrats ytterligare under Trumps fyra år vid makten och läget är väldigt spänt på många sätt.

Så – hur har allt detta påverkat höstens politiska kampanjer och hur ska nästa presidentperiod hantera all den här turbulensen? Och hur kan man förklara valutgången? Det är några frågor som Frida Stranne kommer att resonera kring vid sitt föredrag.

Frida Stranne är forskare och lektor vid Högskolan i Halmstad samt affilierad vid Svenska Institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet. Senast Frida föreläste på Campus var i november 2018 där hon talade om vilka förutsättningar det dåvarande mellanårsvalets skapat för Trump. Vi är glada över att hon är tillbaka och föreläser i år.

Plats, ort och tid

Digitalt via Zoom

Måndag 14 december klockan 18.00-19.30

Senast ändrad: 2020-09-10