Dölj meddelandet
Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och visa omtanke. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19 .
Läs mer
Choose language
Other:

Västerhavsvecka

För fjärde året i rad arrangeras Västerhavsveckan i Halland av LLUH den 1-9 augusti.

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön med syfte att öka kunskapen om Västerhavets miljö, årets tema är biologisk mångfald. Ytterligare en del av Västerhavsveckan är att stärka och utveckla nya kontakter mellan olika marina aktörer, näringsliv och organisationer, som i förlängningen kan leda till ett starkare arbete för ett hållbart nyttjande av havets resurser.

I år blir det en speciell Västerhavsvecka. Man vill uppmuntra till utevistelse men undvika trängsel och folksamlingar. Därför har man nu utökat hemsidan med en ”På egen hand” flik. Där kan du hitta havsrelaterade aktiviteter som inte är kopplade till någon speciell plats eller tid. Vi kommer också att vara mer digitala än tidigare med bl.a. en egen YouTube-kanal.

Under Västerhavsveckan kan du prova på naturvandringar, krabbfisketävlingar, båtturer, öppna fyrar och museer, samt strandstädningar mm. De flesta av aktivisterna är helt gratis alternativt till ett nedsatt pris. För att hålla sig uppdaterad om nya aktiviteter, datum, tider och annan information gå in på hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt https://www.youtube.com/channel/UCPyJZAWEP0CrJM6Eojx4xjwlänk till annan webbplats.

Plats, ort och tid

Varberg

1-9 augusti 2020

Senast ändrad: 2020-06-18