Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / SommarOpera i Varberg - Enleveringen ur Seraljen

SommarOpera i Varberg - Enleveringen ur Seraljen

Sveriges nyaste operasatsning sker i Varberg. Missa inte chansen att se opera på högsta nivå när tre exklusiva föreställningar av Wolfgang Amadeus Mozarts älskade Enleveringen ur Seraljen sätts upp och skräddarsys till Varbergs Teater som under fyra dagar förvandlas till
västkustens vackraste operahus. 

Konstanze och hennes vänner har tillfångatagits och sålts till en furste i ett främmande land, deras liv och öden ligger nu helt i deras händer. Fursten, Pascha Selim har makten att ta vem han vill men hans känslor för Konstanze har förtrollat honom och allt han begär är nu hennes kärlek. Konstanzes trolovade Belmonte bestämmer sig för att frita sin älskade och
hennes vänner och under nattens beskydd förbereds deras flykt (enlevering) från furstens seralj. Men kommer Belmonte försent, kan människans känslor kontrolleras, är Konstanze verkligen villig att lämna Pascha Selim och kommer de att lyckas?

Mozarts Enleveringen ur Seraljen är en briljant berättelse om människans komplexa känsloliv, en opera om maktbegär, kulturkrockar och förlåtelse där våra fördomar och antaganden om individens natur utmanas och omkullkastas.

Upplev Mozarts sprakande och förtrollande musik framfört av några av Sveriges främsta operasångare, ackompanjerat av Opera Warberg Kammarorkester.

Opera Warberg bjuder in till operafest på Varbergs Teater, välkommen!

Plats, ort och öppettider

Varbergs Teater, Engelbrektsgatan

15 augusti 2018
17 augusti 2018
18 augusti 2018

Ons kl 19:00 
Fre kl 19:00
Lör kl 19:00

Adress
Engelbrektsgatan
7 43241 Varberg

Arrangör Opera Warberg

Senast ändrad: 2018-04-27