Choose language
Other:
  • Start
  • / Evenemang
  • / Konsert med Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson
Höj rösten!

Konsert med Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson

För andra året i rad arrangerar Proletären en sommarturné tillsammans med bandet Nynningen, skådespelaren Sven Wollter och visartisten Matilda Magnusson. I juli och augusti besöker turnén elva orter med gratiskonserter på torg och i parker.

Turnén avslutas i Societetsparken i Varberg den 31 augusti. FRI ENTRÉ.
På scen står:

NYNNINGEN
Ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973.
Efter flera år under radarn återförenades bandet till allas förtjusning under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar. Och en sak är säker – takterna sitter i! Förbered er på ett framträdande ni sent kommer att glömma.

SVEN WOLLTER
Hur presenterar man Sveriges mest folkkära skådespelare? På sitt långa CV har han några av landets mest hyllade skådespelarinsatser, han har spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och på senare år debuterat som författare. Och han har inte minst gjort sig känd som en man med ett enormt rättvisepatos.
Under turnén kommer Sven läsa dikter som betyder mycket för honom och vem vet – kanske bjuder han på ytterligare något från sin breda repertoar.

MATILDA MAGNUSSON
Förmodligen den klarast lysande stjärnan på den svenska vishimlen just nu. Med sin medryckande energi och varma röst har hon gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.

Plats, ort och tid

Secenen i Societetsparken

31 augusti kl 18.00-20.00

Societetsparken
Strandgatan 4A
432 44 Varberg

E-post: simon.renner@proletaren.se
Telefonnummer: 073- 530 12 99

Senast ändrad: 2019-07-12