Choose language
Other:
Människor som dansar, hela bilden går i blått.

Dansens dag i Varberg

Fira dansens dag med oss den lördagen den 28 april. Vi hyllar rörelsen och dansen hela dagen, både på Kulturhuset Komedianten och på Varbergs gator och torg.

Det blir bland annat lunchbeat, disco, pop up-dans, utomhusbio och modevisning med sköna moves. Dessutom kommer vi tillsammans med alla lördagsflanörer att försöka slå världsrekord i fuldans.

#dansensdag #dansensdagvarberg

Program

Kulturfrukost: Att koreografera den offentliga miljön - Ett samtal om livet mellan husen
Stadsplanering baseras på flöden, hur vi rör oss och färdas mellan olika platser. Vem ”möblerar” vi för? Hur kan tomma ytor användas och ge inspiration i processen av stadsbyggnad?

En dialog mellan Lina Persson, koreograf och stadsplanerare i Falkenbergs kommun och Sten Hedelin, stadsbyggnadsarkitekt i Varbergs kommun. Moderator är Ingemar Arnesson, kulturchef.

Klockan 10-11, frukost serveras från 09.30 - Evenemangsplatsen, Kulturhuset Komedianten

Biljetter: 100 kr inkl. frukost, bokas via kulturhusetkomedianten.se

Dansuppvisning av elever från ABF
Klockan 10.30-10.45 - Varbergs torg

We Love Dance - Dansare från Kulturskolan låter baletten möta modern dans
Klockan 10.45 - 10.55 - Varbergs torg

Utomhusbio med Bio Capitol: Ballerinan & uppfinnaren
Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa. Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris – en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris.

Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar.

Klockan 11.00 - 12.30 - Varbergs Torg

Silent disco - en annorlunda scenkonstupplevelse
Väljer du att digga vilt till din favvolåt? Kanske vaggar du mjukt till vaggvisor eller nynnar med i sköna melodier. I Silent disco bjuder vi in dig till att dansa stillsamt, eget, galet, hur som helst! Genom en lånad ipod får du både musik och förslag på hur du deltar.

Välkommen till en annorlunda scenkonstupplevelse som tar dig på din alldeles egen resa. Vi visar vad nutida dans kan vara, men bjuder också upp till dans på dina egna premisser.

Klockan 11.00-11.45 och 13.00-13.45 - Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten

Biljetter: Gratis, men boka plats via kulturhusetkomedianten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Underhållning på Lorensbergstorget
Fantastiska Underhållningsbandet, med Jonas och Lisa i spetsen, är på plats och spelar musik och dansar, Kulturskolan har dansuppvisning, Actic Friskvågen håller i ett danspass, Varbergs Parasport visar hur man dansar med rullstol och DJ Kim Carell spelar dansmusik!

Klockan 11.00 - 14.00 - Lorensbergstorget

Lunch Beat
If it's your first time at Lunch Beat, you have to dance.

If it’s your second, third or fourth time lunch at Lunch Beat, you have to dance.

And at Lunch Beat everyone present is your dance partner.

Klockan 12.30 - Varbergs torg

Modevisning - Varberg Handels medlemmar visar upp trender inför sommaren
Klockan 13.00 – Varbergs torg

Superhjältedisco
Alla kan vara en superhjälte! Kom och var med på en dansworkshop kring hur din egen superhjälte är! Hur rör jag mig? Nu flyger vi fram över dansgolvet! Kom gärna utklädd om du vill! Aktiviteten är anpassad för dig mellan 4-8 år.

Klockan 14.00 - Varbergs torg

Open stage
Varberg kryllar av duktiga dansare! Kom och se några av stadens grymmaste förmågor under Open stage på torget. Du får se en variation av både dansstilar och åldrar.

Vill dansa under Open stage? Anmäl intresse till Catherine Ungberg senast 22 april, genom att mejla till catherine.ungberg@sv.se.

Kl. 14.30 – Varbergs torg

Doc Lounge Varberg: JUCK
JUCK är dansgruppen som 2013 slog igenom med en viral video där de tänjde på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. Sedan dess har de juckat världen över. Se denna prisade och omtalade, brutalt coola korta dokumentärfilm som ställer frågan: vad är femininitet? En film av Ulrika Bandeira, Olivia Kastebring och Julia Gumpert

Kl. 16.00 – Varbergs torg

Hjälp till att slå rekord i fuldans
Kom och var med och sätt rekord i fuldans, vårt mål är att få hela Varberg att dansa fuldans samtidigt på Varbergs torg! Du kommer väl?!

Kl. 16.25 – Varbergs Torg

Utomhusbio med Bio Capitol: Dirty Dancing
En riktig dansklassiker. Frances "Baby" Houseman håller på att bli en ung kvinna på 1960-talet, när hon träffar Johnny Castle, som är dansinstruktör på ett sommarpensionat. De inleder ett förhållande samtidigt som han lär henne hur man dansar riktig dans inför en tävling! När så sommaren går emot sitt slut, måste de ta ställning till en eventuell gemensam framtid! En väldigt romantisk och oemotståndlig film!

Kl. 16.35 – Varbergs torg


Dansens dag arrangeras av Varbergs kommun i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Bio Capitol, Teater Halland/ Doc Lounge Varberg och Varbergs handelsförening. För dansföreställningarna står dansgrupper från Dansstudion, Kulturskolan Varberg, Centralen, och ABF.

Den internationella dansdagen etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-Unesco. Egentligen infaller Dansens dag i år på söndagen, men vi valt att fira under lördagen då det också händer massa annat skoj på stan.

Plats, ort och öppettider

Varbergs stad, Varberg

28 april 2018

lördag

Adress
Varbergs Stad

Senast ändrad: 2018-04-11